Abelard Tahiri – Pal Lekajt: Nese nuk shqyrtohet taksa jemi të detyruar t’i ndajmë rrugët

Neogazeta
- Ndarje nga Neogazeta.com

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, nuk ka përjashtuar prishjen e koalicionit qeverisës për shkak të taksës ndaj mallrave serbe.

Në Rubikon të KTV-së, anëtari i PDK-së ka thënë se Qeveria Haradinaj duhet të vendosë a dëshiron ta mbajë taksën dhe të prishë relacionet me SHBA-në apo të marrë drejtim tjetër dhe ti ndajnë rrugët nga PDK-ja.

“Nëse s’hiqet taksa, duhet të dimë që do të prishen relacione me SHBA-në. Duhet të vendosim a duam ta mbajmë taksën e të prishim relacionet a të shkojmë në drejtim tjetër. S’e duam këtë, por besoj të ecim drejt një pike të përbashkët. Do të jemi të detyrum me i nda rrugët. S’mundemi të paragjykojmë, se a do të ketë zgjedhje apo çka…”, ka thënë Tahiri teksa e menjëhershme ishte përgjigja e ministrit të Infrastrukturës, Pal Lekaj, i cili vjen nga radhët e AAK-së.

“Edhe nëse shkojmë në zgjedhje taksa mbetet”, ka thënë Lekaj duke shtuar se partnerët e koalicionit janë të ndarë në qëndrime vetëm sa i përket taksës.

Neogazeta
- Ndarje nga Neogazeta.com