Agim Bahtiri thotë se Mitrovica do të bashkohet

Neogazeta
- Ndarje nga Neogazeta.com

Kryetari i Mitrovicës së Jugut, Agim Bahtiri, insistion se Mitrovica do të bashkohet dhe për të realizuar këtë, thotë se nuk do të lë gurë pa lëvizur.

Bahtiri ka thënë se po e pret momentin që t’i shoh në sy deputetet e Kuvendit të Kosovës, kur të votojnë për bashkimin e qytetit.

“Do të shofim deputetët shqiptarë nëse dikush nga ta që ka gjak shqiptari do të votojë kundër, dhe do të ishte e turpshme nëse ndodhë kjo”, deklaroi Bahtiri, për RTK.

Ai nuk ka qenë në gjendje të garantojë nëse Mitrovica e bashkuar do të jetë në kufijtë aktualë, duke aluduar në bisedimet Kosovë-Serbi.

Sa i përket dialogut, ai ka thënë se kur “babai” dhe “nëna”, duke iu referuar SHBA-ve, thonë se duhet të bëhet kështu, atëherë ashtu duhet të ndodhë.

“Nëse Amerika thotë që  duhet ta rrëzojë shtëpinë, unë do ta bëjë atë”, deklaroi Bahtiri.

Bahtiri ka thënë se “ai që nuk e dëgjon Amerikën është djalë i lazdruar”.

Neogazeta
- Ndarje nga Neogazeta.com