Gjin Bue Shpata

Gjin Bue Shpata (- vdiq më 1399) ishte fisnik shqiptar i derës së Shpatajve i cili sundoi Despotatin e Artës. Zotërimet e tij shtriheshin nga gjiri i Korintit deri në lumin Akeront.

//

Hamza Kastrioti

Hamza Kastrioti ishte një fisnik shqiptar i shekullit të 15-të. Ai ishte nipi (djali i vellaut-Stanisha) Skënderbeut. Pas vdekjes së babait të tij Stanisha Kastriotit ,ai u rrit nga Skënderbeu, i cili

//

Zognush Pasha

Origjina e tij është ende e panjohur mire, por shumica e studiuesve e permendin me prejardhje Arberore. Zognush Pasha thuhet se eshte konvertuar në Islam në moshën 13 vjeqare. Rekrutuar në mesin

//

Balsha II

Balsha II lindi me 18 shtator 1385 në Myzeqe,ai ishte një princ prej familjes fisnike të Balshajve. Që nga viti 1362 ai u vendos së bashku me vëllezërit e tij  Strazimir Gjuradin( i njohur edhe

//

Karl Topia

Karl Topia (fl. 1358 – 1388) ka qenë një fisnik arbër që sundoi në Arbëri në shekullin XIV, dhe pasi ftoi fuqitë osmane për të luftuar rivalët Balshaj u bë me gjasë

/

Isa Mustafa

Isa Mustafa, ka lindur më 15 maj 1951 në Prapashticë, komuna e Prishtinës, i martuar me Qevsere Mustafën, ka një vajzë, Afërditën dhe dy djem, Arbenin dhe Besnikun. Jeton në Prishtinë nga

Perandori Kosandini i madh

Kostandini (Flavius Valerius Constantinus) ishte një nga ilirët e shumtë që arritën të ishin perandorë të Romës. I lindur në atë pjesë të Ilirisë (Nish), që sot është zaptuar nga serbët, rreth AD

/