BE-ja nuk mund t’i zëvendësojë SHBA-të

Amerika – flamurtare e ideologjisë së lirisë Raportet, BE – SHBA, nuk janë çështje e retorikës, akademike e as asaj diplomatike. Së fundi, në tërë historinë moderne, ato raporte midis SHBA-ve dhe

Virusi është alarm edhe për ekonominë

Pandemitë nuk janë të papritura. Por, realiteti gjithmonë ndryshon nga pritjet. Kjo e Covid 19-shit nuk është vetëm një kërcënim për shëndetin. Mund të jetë gjithashtu një kërcënim më i madh ekonomik

Amerika në Kosovë

Nëse shkrimi i historisë, nuk është vetëm një regjistrim i thjeshtë i datave, i fakteve, dëshmive, por, analizë shumëdimensionale, me qasje kritike, objektive e ngjarjeve, e zhvillimeve historike të qytetërimeve, e vendimeve

Përulja para hegjemonisë

Lufta diplomatike, mediatike, akademike kundër shtetit të Kosovës, është në ofensivë të madhe. Serbia, është ajo, e cila, me tërë mekanizmat e saja institucionale po vepron dhe , natyrisht, për ato

Vulin dhe shovenizmi serb

Sa herë që e kemi thënë dhe e përsërisim se, Serbia edhe e shekulit XXI, sikur edhe e shekujve më parë është një e njëjta, kemi thënë të vërtetën, ngase ajo, nuk

Trump dhe “Deal” për Ballkanin

Po vijnë rusët! Kjo dëgjohej më shpesh, kur Bashkimi Evropian në vjeshtën e kaluar me “Jo”-në e tij për negociatat e anëtarësimit me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut lejoi t’i ikte nga

Çfarë mesazhe zymtësie përçon Spanja

Zyrtarët spanjollë, sipas burimeve ndërkombëtare, i kanë tërhequr vërejtjen Qeverisë së Kroacisë se, në rast se, Kosova do të ftohet në Samitin evropian, më 6 e 7 maj 2020, Qeveria spanjolle nuk