fbpx

Poezi

Neogazeta.com sjellë POEZI me qëllimin që të sjell tek lexuesit e apasionuar të poezisë shqipe dhe asaj të huaj një koleksion të përzgjedhur poezish nga autorë shqiptarë dhe ata të huaj. Shijojeni

Popullit tim

/

Deshta, shum’ kam dasht-dishrue që me këng të trimnoj, me fjalen tënde të ndrydhun të ngrej fuqitë prej gjumit… Këndova (dhe kur m’ishte ndalue) se liria do të vinte edhe për ty, të përbuzun. Këndova mbi ditët fatlume që do të lindshin, pa dhun, n’agimin e lirisë për ty me popujt këtu e ngjeti, mbi

Lexo më shumë

Babai

/

Ai erdhi ne mbremje i pire afer vatres u ul, u step. Kasketa e vjeter, e nxire, gazeta e dites ne  xhep. Pse kihs pire nuk e tregoi nena tha: “Ku ta dish!” dikush vjershat e djalit te madh ne gazete kritikuar kish. Ne klub plot potere te tymte, ne gazete i treguan nje vend

Lexo më shumë