fbpx

Ismail Kadare

Ismail Kadare është autor i shumë veprave në poezi e prozë, laureat i shumë çmimeve kombëtare, kandidat i çmimit Nobel për shumë vite me radhë, anëtar i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë dhe Anëtar i Akademisë Franceze të Shkencave Morale.

Vepra e Ismail Kadaresë është përkthyer në 32 gjuhë të huaja duke arritur kështu një rekord të përhapjes në tërë botën e qytetëruar.

Poezia e Ismail Kadaresë është një prej zhvillimeve më novatore në vjershërimin shqip gjatë një gjysmë shekulli. Ajo shprehu vendosmërinë e shkrimtarëve të brezit të viteve ’60 për të realizuar qëllime estetike të ndryshme prej paraardhësve.

Babai

/

Ai erdhi ne mbremje i pire afer vatres u ul, u step. Kasketa e vjeter, e nxire, gazeta e dites ne  xhep. Pse kihs pire nuk e tregoi nena tha: “Ku ta dish!” dikush vjershat e djalit te madh ne gazete kritikuar kish. Ne klub plot potere te tymte, ne gazete i treguan nje vend

Lexo më shumë