fbpx

ERDOGANI NDEROHET “QYTETAR NDERI” I SERBISË

Neogazeta
- Ndarje nga Neogazeta.com

Mund të jetë në qendër të kritikave të Perëndimit, që e akuzon se po shkel të drejtat e njeriut në vendin e vet, por Erdogan ka miq plotë në Ballkan.

Në 557-vjetorin e themelimit, qyteti i Novi Pazarit (Pazari i Ri) në Serbi e ka nderuar Presidentin turk me titullin “Qytetar Nderi”.

Nderimi me këtë titull është miratuar nga këshilli bashkiak i këtij qyteti që e ka votuar atë ditën e premte.

“Investimet e shumta, projektet në infrastrukturë dhe ekonomi dhe përpjekjet për të ruajtur kulturën dhe trashëgiminë historike të rajonit të Sanxhakut, janë disa nga arsyet e këtij gjesti simbolik”, deklaroi kryebashkiaku i qytetit, Nihat Bisevac.Novi Pazari është kryeqendra e rajonit të Sanxhakut, që ndahet mes Serbisë dhe Malit të Zi e ku pjesa më e madhe e popullsisë janë myslimanë. Pjesën e tyre të këtij rajoni, serbët e njohin me emrin Rashka.

Neogazeta
- Ndarje nga Neogazeta.com
Paraprak

Teoria kuantike: A jetojmë në një Matriks? Verdiktin e jep Shkenca

Tjetra

Vinca: Kosova po vdes moralisht (VIDEO)

TË FUNDIT NGA RUBRIKA