fbpx

Grenell: Më 10 Korrik të mbyllet qështja e liberalizimit të vizave për Kosovën

Neogazeta
- Ndarje nga Neogazeta.com

Richard Grenell, përfaqësuesi i presidentit amerikan Donald Trump për dialogun Kosovë-Serbi, sërish ka folur për rinisjen e dialogut ndërmjet Kosovës dhe Serbisë dhe rëndësinë e liberalizimit të vizave.

Grenell në një postim në Twitter ka shkruar se është i kënaqur të shohë se evropianët po organizojnë video-Samitin e Parisit më 10 korrik dhe takimin e nivelit të lartë në mes të Kosovës dhe Serbisë më 12 korrik në Bruksel.

“Ne jemi të kënaqur të shohim që evropianët do të mblidhen për të vazhduar dialogun ndërmjet Kosovës dhe Serbisë. Ne ofrojmë mbështetjen tonë…”, shkruan Grenell.

“Ne shpresojmë që çështja e rëndësishme e liberalizimit të vizave do të përfundojë në këtë takim”, shkruan më tej përfaqësuesi i Trumpit për dialogun Kosovë-Serbi.

Ai thotë se Shtetet e Bashkuara kanë punuar shumë për të theksuar normalizimin ekonomik midis palëve sepse besojnë se është hapi i parë thelbësor për mosmarrëveshje politike afatgjate.

Neogazeta
- Ndarje nga Neogazeta.com
Paraprak

Pamfleti ruso – serb kundër Kosovës

Tjetra

Ana e panjohur: Përgatitja politike e Deklaratës Kushtetuese të 2 korrikut 1990 (II)

TË FUNDIT NGA RUBRIKA