fbpx

Kosova në testin PISA: përsëri rezultat katastrofal

Facebook
Shperndarje

Kosova prapë është radhitur ndër të fundit në testin ndërkombëtar PISA 2018.

Sipas rezultateve të OECD në lexim, matematike dhe shkencë Kosova radhitet në vendin e 3 nga fundi.

Kosova, ka lënë mbrapa vetëm Republikën Domenikane dhe Filipinet.

Kosova është në vendin e 76 nga gjithsej 78 vendet pjesëmarrëse derisa Shqipëria ndodhet në vendin e 62.

Ky rezultat është përafersisht përsëritje e rezultatit të kaluar, i cili dëshmon gjendjen e rënde në arsim.

Në ora 11 ministri i Arsimit, Shyqiri Bytyqi pritet ti shpallë rezultatet e PISA-s në një konferencë për media.

Lajmi paraprak

Miku e kujton Rugovën në datën e tij të lindjes

Lajmi tjetër

Duhet një marrëveshje Kosovë-Serbi për t’i dhënë impuls rajonit

MË TË FUNDIT nga KATEGORIA