Kryetarja e Kroacisë ka disa fjalë për Serbinë

Neogazeta
- Ndarje nga Neogazeta.com

Kryetarja e Kroacisë, Kolinda Grabar-Kitaroviq, ka deklaruar në Zagreb se Kroacia nuk ka qenë agresore, porse atë dhe Bosnjë e Hercegovinën e kanë sulmuar Serbia e Milosheviqit e dhe e ashtuquajtura APJ, transmeton Koha.

“Si kryetare e Kroacisë qartë dhe pa dykuptimësi porosis se dje në Hagë nuk është shpallur aktgjykimi kundër Kroacisë dhe popullit të saj. Kroacia nuk është agresore, porse ajo ka bërë më së shumti për ruajtjen e tërësisë së BH-së e populli kroat i pari i është kundërvënë agresionit serbomadh duke e mbrojtur pavarësinë e vet”, ka theksuara ajo, njoftojnë mediet.

“Kroacia nuk e ka sulmuar askënd”, ka shtuar kryetarja kroate.

Neogazeta
- Ndarje nga Neogazeta.com