Lutfi Haziri arsyeton koalicionin me PDK

Neogazeta
- Ndarje nga Neogazeta.com

Nënkryetari i LDK-së, Lutfi Haziri, e ka komentuar vendimin e bashkëpartiakut të tij, Gazmend Muhaxheri, për të hyrë në koalicion me PDK-në

Sipas Hazirit, vendimet e tilla janë çështje ekskluzive të kryetarëve dhe kryesive të degëve.

Gjatë ditës së djeshme, kryetari i Komunës së Pejës, Gazmend Muhaxheri, ka nënshkruar marrëveshje të koalicionit me Partinë Demokratike të Kosovës.

Ky vendim i LDK-së së Pejës ka shkaktuar jo pak diskutime në opinionin publik.

Mirëpo, sipas nënkryetarit të kësaj partie, Lutfi Haziri, vendimet për koalicione lokale janë e drejtë ekskluzive e degëve nëpër komuna.

“Për koalicionet lokale në LDK janë të autorizuar kryetarët e Degëve dhe kryesitë e degëve. Është në kuadër të mandatit dhe të interesit të tyre. Koalicionet lokale nuk diskutohet në kryesi qendrore të partisë, janë e drejtë ekskluzive e degëve dhe kryetarëve”, tha për Kallxo.com nënkryetari i LDK-së, Lutfi Haziri.

Sipas tij, ky vendim i Muhaxherit ka ardhur sepse në Pejë rivaliteti gjithmonë ka qenë ndërmjet LDK-së dhe AAK-së dhe jo i PDK-së.

“Unë mendoj që në Pejë është një rivalitet ma i theksuar ndërmjet AAK-së dhe LDK-së dhe jo në mes të LDK-së dhe PDK-së, sepse në qeverisje në Pejë kanë qenë AAK-ja dhe LDK-ja, pra ka të bëjë ma shumë me këtë raport se sa me raportin qendror”, tha tutje Haziri.

Ditë më parë, Gazmend Muhaxheri kishte deklaruar në media se është i gatshëm të bëhet kryeministër i Kosovës.

Ndërsa dje, si kryetar i degës nënshkroi marrëveshje koalicioni me PDK-në, cila 11 muaj më parë e kishte “shkarkuar” nga pozita e Kryeministrit, kryetarit e Gazmend Muhaxherit, Isa Mustafën.

Në lidhje me pretendimin e Muhaxherit për pozitën e kryeministrit dhe vendimin për koalicion me PDK-në, Haziri beson se ai e ka menduar mirë këtë punë.

“Besoj që Gazi (Gazmend Muhaxheri) e ka mendu vetë mirë këtë punë, e ka shoshitur vetë para se me dalë publikisht”, tha në mes tjerash, Lutfi Haziri që është edhe kryetari i Komunës së Gjilanit.

Ndërsa Muhaxheri nuk ka qenë i qasshëm në telefon për koment.

Ditë më parë, Haliti si nënkryetar i Kuvendit të Kosovës pati një debat të ashpër me deputetin e LDK-së, Anton Qunin, për fondet e luftës.

 

Neogazeta
- Ndarje nga Neogazeta.com