Përfundon ceremonia për Ushtrinë e Kosovës, Haradinaj: Jemi rreshtuar me ushtritë e paqës

Neogazeta
- Ndarje nga Neogazeta.com

Pas fjalimeve të mbajtura nga krerët e shtetit, presidenti Hashim Thaçi, kryeparlamentari Kadri Veseli dhe kryeministri Ramush Haradinaj, është shfaqur një dokumentar lidhur me procesin e tranzicionit të FSK-së në ushtri.

Pas kësaj Thaçi, Veseli dhe Haradinaj kanë inspektuar objektin e FSK-së. Gjatë fjalimeve u tha se ushtria është shtylla e një shteti, dhe se FSK do të transformohet në bashkëpunim dhe në koordinim me NATO-n.

Po ashtu u tha se kjo ngjarje shënon edhe një ditëlindje tjetër të madhe në vargun e ditëlindjeve të mëdha të popullit tonë, Ditëlindjen e Ushtrisë së Kosovës.

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, në fjalimin e tij në ceremoninë e tranzicionit të FSK-së në ushtri, ka thënë se “ajo që është me rëndësi sot, se ne po hyjmë në rresht të fundit. Porosia që e çon Kosova sot është se paqen e kemi fituar me shumë dhimbjen dhe të fundit kemi me e lënë paqen.

“Jemi bërë rresht në ushtritë e botës, por në rreshtin tonë po mbërrijmë të fundit. Ne nuk sjellim asnjë turp për veten dhe kombin tonë. Ushtarët tanë sot janë shumë të gëzuar. Besoni, sot janë gëzuar edhe varret edhe të gjallët. Sot janë gëzuar edhe ushtarët e Ibrahim Rugovës por edhe ushtarët e Adem Jasharit”, tha Haradinaj.

Haradinaj, në ceremoni ka folur edhe për serbët Kosovës, ku ka theksuar se dëshirojmë të kemi paqe edhe me Serbinë.

Neogazeta
- Ndarje nga Neogazeta.com