Zyrtarë të Ambasadës Franceze: Hiqeni ose suspendojeni taksën!

epa06086382 Alpha jets fly over the Arc de Triomphe leaving a red, white and blue trail during the annual Bastille Day celebrations in Paris, France, 14 July 2017. Bastille Day, the French National Day, is held annually on 14 July to commemorate the storming of the Bastille fortress in 1789. EPA/IAN LANGSDON
Neogazeta
- Ndarje nga Neogazeta.com

Vendimi i Qeverisë së Kosovës për vendosjen e taksës ndaj produkteve që vijnë nga Serbia dhe Bosnjë e Hercegovina ka nxitur reagime të shumë shteteve të fuqishme të botës, të cilat po vazhdojnë të kërkojnë heqjen ose pezullimin e kësaj tarife. Një gjë të tillë tashmë e ka kërkuar edhe Franca.

Zyrtarë të Ambasadës së Francës në Kosovë i kanë thënë gazetës “Zëri” se qëndrimi i tyre rreth kësaj çështjeje është më se i qartë, që masa ndaj produkteve serbe dhe atyre boshnjake duhet të suspendohet ose të largohet.

Ndërkohë, edhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës (SHBA) në mënyrë të pareshtur janë duke kërkuar pezullimin e tarifës prej 100 për qind.

Si pasojë e barrikadimit të Qeverisë kundër heqjes së taksës SHBA-ja madje ka nisur edhe vendosjen e sanksioneve ndaj Kosovës.

Neogazeta
- Ndarje nga Neogazeta.com